Opetushevoset Yksityiset Muistoissa
Opetushevosemme

Kuvat avautuvat suuremmiksi klikkaamalla.


Kirjonurmen Aamu (s. 2013, i. Vili-Ponteva, ei. Kelmi)
on S.O. Pirpaliinan viimeinen varsa, tomera tamma, johon isän kautta
virtaa V.T. Ajatuksen veri. Aamu on vasta nuori, joten se on vasta
muutamien ratsastajien käytössä. Luonteeltaan se on miellyttävä, ja
sillä on hyvät askellajit.Saulis (s. 2014 ),
on S.O. Pirpaliinan viimeinen varsa, tomera tamma, johon isän kautta
virtaa V.T. Ajatuksen veri. Aamu on vasta nuori, joten se on vasta
muutamien ratsastajien käytössä. Luonteeltaan se on miellyttävä, ja
sillä on hyvät askellajit.


Solklar (s. 2008, i. Karsk, Ei. Hubbe) ,
on reipas ja luotettava russiponi, jolla voi myös ajaa. Se hyppää vauhdikkaasti, ja se osaa hypätä pyynnöstä pystyyn, mitä ei kylläkään saa kokeilla ilman lupaa.Kuvaaja: Erkki Liehu

Bemböle (s. 2006 i. Totemi Rok, ei. Rick),
eli Bele on Soile Mutikainen-Liehun ja Kirjonurmen tallin yhdessä omistama suomenhevosruuna. Se on hyvin eteenpäin liikkuva ja erittäin tasapainoinen suomenhevosratsu, joka toivottavasti kehittyy mainioksi este- ja kouluhevoseksi. Sen paras puoli on miltei täydellinen luotettavuus.

Jedidjan David (s. 2009, i. Bluebury Dakar – Jedidjan Rufus),
eli Taavi on rautias welsh-B-poni, joka muutti tallille lokakuussa 2016.
Se on kiltti poni, jonka ainoa huono puoli on vähän töyssyiset
askellajit. Taavi on erittäin lahjakas esteponi, ja se kilpailee myös
tallin ulkopuolisissa kisoissa.

r. Siksak (s. 2007, i. Sikko, ei. Poika-Vinkkeli)
on mainio, pieni suomenhevosruuna, joka on erityisen miellyttävänhaluinen nöpönenäksi, jonka on helppo kulkea tahdissa ja oikein päin. Se on kiltti maastossa, koulussa ja esteillä, mutta isommille esteille se tarvii tukea ratsastajalta.

t. Belinde (s. 2006, i. Waterman, ei. Lorton)
on valjakkosukuinen, hollantilainen KWPN-tamma. Se on kuuliainen, mutta tuijotteleva, minkä takia se aluksi on hieman hidas pohkeelle. Belindellä on ihana laukka, ja se hyppää mainiosti. Lisäksi Belkku on erittäin lempeä.

 


Kuvaaja: Laura Liski
r. Kirjonurmen Utu (s. 2006, i. Varjo-Luonnos, ei. Kelmi)
on Piken ensimmänen meillä synynyt varsa. Utu on pieni, kiltti, hyvinkoulutettu ja pehmeäliikkeinen hevonen. Äitinsä tavoin se on hankala ratsastaa talvella lumienputoamisaikaan, mutta muuten se sopii ratsastajille aivan alkeisratsastajia lukuun ottamatta.

r. Otto-Ville (s. 1998,  i. V.V.Korak, ei. Iano)
on valloittava shetlanninponi. Se on varsin pätevä kouluponi helppo B-tasolle asti. Kaikkein hauskinta sen mielestä on silti esteratsastus. Uskomme, että Otska on maailman kiltein shetlanninponi. Vuonna 2017 Otto voitti Hillan kanssa kansallisen shettiscupin finaalin esteissä.


Kuvaaja: Laura Liski
r. Kiahan Liebling (s. 1999, i. Lands River, ei. Orthos)
on rodultaan suomalainen puoliverinen, ulkonäöltään ystävällinen kimo. Lippis eli Harmo on kiltti hevonen niin koulussa, esteillä kuin maastossakin. Ainoa miinus on ravi, jossa on hankala istua... Hamppi on kilpaillut kohtuullisella menestyksellä koulua, esteitä ja kenttää, ja sen kanssa Meija suoritti ratsastuksenopettaja koulutuksen esteloppukokeen 115-tasolla. Harmo on siirtynyt kevyempään käyttöön, eikä se enää hyppää. Se on kuitenkin osoittautunut kullanarvoiseksi myös vähemmän ratsastaneiden lojaalina ratsuna.

Ard Patrick van Googum (s. 2005, Ronaldo x Ulft),
on joustavaliikkeinen ja reipas KWPN-ruuna, joka hurmaa yrittäväisellä luonteellaan. Kouluratsastusasiat ovat sille helppoja, ja esteillä se on hauska peli.
Se on kilpaillut 2-tasolla Vilma Nurmisen kanssa 110-sentin luokkiakin, ja yhdessä pari voitti hopeaa ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa vuonna 2017.


Kaikki sivustoilla esiintyvät kuvat ovat tekijänoikeuksilla suojattuja, ethän kopioi luvatta. Muut kuvat: Miia Lahtinen & Henna Siponen.