Opetushevoset Yksityiset Muistoissa
Yksityiset

Kuvat avautuvat suuremmiksi klikkaamalla.

 

o. Our Hobgoblin (i. Lord Lohengrin, ei. Robin Z)
on Diivan kolmas varsa, kaunisrakenteinen pikku jässikkä, jolla vaikuttaa olevan
suoraviivainen luonne.


 

Noche (s. 2008, Negro - Doppsko Valiant)
on Elinan hieno ratsu esteratsastuksen salojen opetteluun. Se on myös koulutettu pitkälle kouluratsastukseen, ja se on merkillepantavan kiltti ja
miellyttämisenhaluinen tamma.


 

Pin Rock´s Codonopsis
on welsh-part-bred-rotuinen Ira Ristimäen omistama laatuponi, jolla Hilla on saanut etuoikeuden ratsastaa.


 

Patulaine (s. 2015, Frans - Viesker)
on suomenhevosruuna ja tallin projekti, jonka käyttötarkoitus on vielä hämärän vallassa.


Oilily (s.2010)
on Hilla Lundahlin vauhdikas esteponitamma, jolta kouluratsastuskin sujuu. Rodultaan se on belgialainen ratsuponi, mutta sen suonissa virtaa paljon newforestinponien verta. Keskittyminen on Lilylle joskus vaikeaa, sillä nuorena hevosena se todellakin haluaa tietää, missä kaverit menevät!

Escada (s. 2009, i. Lake Tahoe, ei. Ehrentusch)
on Henna Siposen kookas ja vauhdikas tamma, joka on erityisen kiltti käsitellä.

Emily (s. 2006 i. Espri – Grandeur)
on Henna Siposen hieno pieni hannovertamma, jolla on kiva tehdä kaikkea. Se on mainio tätiratsu urheilulliselle tädille.

Farmens Sprinter (Ernst Ronaldo - Vagabond)
eli Spede on Aino Itkosen mainio ja kiltti gotlanninrussruuna. Suloisuudessaan ja reippaudessaan se tuo mieleen tallimme edellisen russ-ponin, ihanan Alfan.

Golden Pearl
eli Helmi on Elina Lundahlin irlantilainen kimoponitamma. Se on äärimmäisen kiltti esteponi ja osaa liikkua sileälläkin. Maastossa ja joskus kisoissa se voi olla vähän villi. Helmi vierailee tunneilla silloin tällöin.

Corfu Z (s. 2006, Clearway - Akteur)
on Meijan soma, kimo sokerihiiri. Melkein taskukokoinen ruuna on hypännyt Hollannissa 140-radoille asti, ja sillä on hieno hyppy!


Kuvaaja:
Saila Jantunen
Kirjonurmen Aamu s. 2013, i. Vili-Ponteva, ei. Kelmi)
on S.O. Pirpaliinan viimeinen varsa, tomera tamma, johon isän kautta virtaa V.T. Ajatuksen veri. Aamusta toivotaan pitkäikäistä kaveria kaikkiin lajeihin!

t. Blueberryhill´s Blue Diamond (s. 2002,  i. Robin Z, ei. Ceylon)
on lahjakas FWB-estetamma. Eva ja Tapio Ylelän kasvattama tamma lähti jo nelivuotiaana Saksaan Kati Lekanderin ratsutettavaksi. Kuusivuotiskaudella se suoritti Ville Kulkkaan kanssa 110-130 ratoja. "Se on rohkea, hyppää hyvin ja sillä on paljon kapasiteettia", luonnehti Henrik Ehrnrooth Diivaa. Ongelmiakin on: Häntä ei aina kiinnosta treenaaminen sileällä. Siis ei todellakaan kiinnosta. Silloin Hän pysähtyy. Diivan olisi tarkoitus saada varsa French Match Askista keväällä 2016.

Our Snufkin (s.2014, Cagliostro - Robin Z)
Diivan ryhdikäs varsa, joka suuntaa esteille. Luonteeltaan Nuuskis on poikkeuksellisen kiltti ja varovainen nuori ruuna.

Our Mymble (s. 2016, French Match Ask – Robin Z))
on Diivan toinen varsa, kaunis, herkkä ja hieman itsepäinen tamma, jonka iikkeissä on paljon keveyttä ja helppoutta. Estehevosta siitä suunnitellaan.

r. Quenchiro (s. 2011, i. Celtas Chimborazo, ei. Centimor)
eli Onni on rakkausvarsa, jolta voi odottaa paljon. Kaikki sukulaiset hyppäävät! Isän emä Chigago II on kaikille vähänkin vanhemmille tuttu Finnderby-voitosta Suski Fagerströmin kanssa sekä kansainvälisistä sijoituksista Sebbe Nummisen kanssa. Jos Onnerosta ei tulekaan GP-hyppääjää, se saa astua Hiiren suuriin saappaisiin Miian kisahevosena.

t. Kirjonurmen Uni (s. 2011, i.Lastun Leka, ei. Kelmi)
on pieni ja villi raudikko, joka kirmailee häntä tötteröllä ja alakaulu pullottaen. Se on kepeäliikkeinen, terhakka ja tarvittaessa kiukkuinen varsa, joka toivottavasti saa elää ainakin yhtä vanhaksi kuin äitinsä, S.O. Pirpaliina.


Kuvaaja:
Mirella Ruotsalainen
t. Beau (s. 2006, i. Radisson, ei. Notaris)
on Meijan nuori heppa master-opintoja varten. Se on musta ja edistynyt, ja se rakastaa esteitä. Tähän asti se on hypännyt kotona ja kisoissa kaiken, mitä on pyydetty. Kantakirja on KWPN eli hollantilainen urheiluhevonen. Kuvaaja:
Mirella Ruotsalainen

r. Blueberryhill´s Avantgard (s. 2006, i. Quite Easy, ei. Voltaire)
Antti eli Antero eli Tero. Tummaruunikko läsipää oli sukuvarsa, joka valittiin erinomaisen joustavuutensa ansiosta. Tavoitteet ovat estekentillä. Keväällä 2008 Antti sai Kasvattajapäivillä ensimmäisen palkinnon ja 41 pistettä. Syksyllä 2010 Antti nähtiin Laatuarvostelussa Ville Kulkkaan alla. Antti sijoittui toiseksi saaden hyppypisteistä ysiä. Ratsastettavuudessa kuitenkin oli vielä korjattavaa... Antero on tallin kuningas, vaikka se ruunattiinkin keväällä 2011.

Syksyllä 2012 Antti muutti Hollantiin treenaamaan Matilda Kulkkaan kanssa, jossa se eteni mallikkaasti 130-luokkiin asti. Kotiin palattuaan se on kilpaillut esteitä Mikael Wahlmanin kanssa. Nykyään Antero on ennen kaikkea muuta
Miian kouluratsu ja murunen.


Kaikki sivustoilla esiintyvät kuvat ovat tekijänoikeuksilla suojattuja, ethän kopioi luvatta. Muut kuvat: Miia Lahtinen & Henna Siponen.